Технически камък на Quartzforms - еволюцията на камъка

Технически камък на Quartzforms - еволюцията на камъка

Техническият камък е композитен продукт, изработен от 95% естествен материал (кварц, гранит, мрамор) и 5% полимерна смола с много високи физични и механични характеристики. Той има много по-добри технически характеристики от естествените камъни (гранит, мрамор и др.) по отношение на здравина, термо- и  химическа устойчивост, антибактериалност и др.

Технологията позволява производството на големи плочи с различен размер и дебелина и гарантира еднородност на цветовата гама.

Ние в Терастоун ООД се доверихме на Quartzforms – един от водещите производители на технически камък, където технологията Bretonstone® и германската прецизност са в симбиоза с новите изисквания в интериорния дизайн и печелят доверието на архитектите и дизайнерите по цял свят.

Колекция Planet има елегантна гама от цветове с вплетени жилки, взаимствани от естественият камък и повърхност, които придават лукс на материалите.

Десет модела с размери на фашите 3200х1640 мм, дебелини 20 и 30 мм, два вида повърхност – polish & brushed. Подходящи за плотове за кухни и бани, облицовки, подови настилки и други интериорни решения.

Planet Venus 2005 на Quartzforms e технически камък вдъхновен от морската пяна. Има тънка жилка, която се разстила нежно по цялата му повърхност и блясък, който отразява утринната светлина.

Planet Mercury 2001 на Quartzforms e наситен с жили материал, който внася космически простор в кухнята.Юпитер винаги ни подтиква към напредък, предизвиква ни да преминем отвъд границата, за да реализираме и най-смелите си мечти. Кухненският плот от  Planet Jupiter 2020 внася настроение и уют.

Техническият камък Honey Galaxy 3005 е с мека перлена повърхност и деликатни сиви и медни черти, които сякаш са нарисувани от несигурна детска ръка.

Този материал излъчва елегантност, мекота и дискретност на шарките. Подходящ е както за съвременна, така и за класическа кухня.

За  Quartzforms, Planet Mars е „ симфония от сила и елегантност“. На кадифеният плот изтъкан с фини  жили прекрасно застават, както яркото червено, така и тревистото зелено.

Неутралният цвят на Saturn в колекцията Planet на Quartzforms  създава уют в пространството и го прави лесен за поддържане.

Моделът Planet Pluto на Quartzforms е с черна основа и бяла жилка, в синхрон с енергията на планетата, която руши старите структури, за да внесе светлина. Елегантността му е идеална за всякакви интериорни решения.

Подобна на лед е повърхността на техническият камък Neptune 2025 на Quartzforms от серията им Planet. На студеният бял плот със сребристо сиви вени прекрасно контрастират свежите цветове на продуктите за сутрешната закуска или макиаж.

Quartzforms претвориха кварца в хармонична гама от цветове и го украсиха с елегантни шарки, вдъхновени от естествен камък създавайки Planet Collection.

Ние в Терастоун ООД, с много професионализъм и отговорност осъществяваме идеите на клиентите си.

Цялата колекция Planet може да разгледате на: https://terastone.bg/quartzforms-1-14